Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

 
     

 

DELOVANJE TOPLOTNE ČRPALKE 
TČ ZA SANITARNO VODO  
DAIKIN TOPLOTNA ČRPALKA
TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI
TOPLOTNE ČRPALKE COOLWEX
CENIK ZA TČ

toplotne črpalke sanitarno vodo

 

tč sanitarna voda


toplotna črpalka za ogrevanje vode

 TOPLOTNE ČRPALKE ZA SANITARNO VODO

 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so najpogosteje 200 do 300 litrske. 200 litrska zadošča za 3 do 5 člansko družino, tristolitrska pa za 5 do 10 oseb - tudi za dvodružinske potrebe. Običajno segrevajo vodo do 55 stopinj Celzija, lahko pa se nastavi tudi nižja temperatura, če zadošča potrebam porabe. Vse toplotne črpalke za sanitarno vodo imajo praviloma vgrajen protilegionelni program, kjer tedensko oz. po predhodnem programu segreje vodo na višjo temperaturo npr. 65 stopinj Celzija. Povprečni COP oz. grelno število se giblje okoli 3,2 - za enoto vložene energije dobimo 3,2 enoti izhodne energije. Tako se nam investicija v toplotno črpalko za sanitarno vodo povrne že v 4 do 6 letih. Cene za 200 litrske toplotne črpalke za sanitarno vodo se pričnejo pri dobrih 1000 EUR (ob pridobitvi subvencije Eko sklada). Več o lastnostih in montaži toplotne črpalke za sanitarno vodo.

Praksa je pokazala, da se pri toplotnih črpalkah za sanitarno vodo najbolje obnesejo vakumsko emajlirani kotli.


 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je praviloma integrirana rešitev, ki zadovoljuje potrebe po topli sanitarni vodi in uporablja zelo malo električne energije. Toplotna črpalka za sanitarno vodo uporablja princip reverzibilnega hladilnega kroga, zanesljivo in učinkovito tehnologijo, ki lahko prenese neposredno energijo iz okolja v rezervoar za vodo v obliki toplote. Toplotna črpalka spoštuje okolje, ker za svoje delovanje ne uporablja nobene oblike izgorevanja, zato ne proizvaja CO2, ki je glavni krivec za globalno segrevanje.


Poiskati moramo toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki imajo:
Visok COP - visok izkoristek.
Priporočljivo je, da so pripravljene za integracijo s solarnimi paneli.
Nerjaveče jekleno ohišje.
Tiho delovanje zaradi ventilatorjev nizke hitrosti.
Ekran za ogled temperature vode in za upravljanje sistema.

 
Toplotne črpalke zrak/voda
Toplotna črpalka zemlja/voda - kolektorji
Toplotna črpalka zemlja/voda - geo/zemeljska sonda
Toplotne črpalke voda/voda

NAJKONKURENČNEJŠI PONUDNIKI TOPLOTNIH ČRPALK - KONTAKTNI OBRAZEC:

kontakt toplotne črpalke

NAJUGODNEJŠI PONUDNIKI - TOPLOTNE ČRPALKE

 

 

.