Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

 
     

 

DELOVANJE TOPLOTNE ČRPALKE 
TČ ZA SANITARNO VODO  
DAIKIN TOPLOTNA ČRPALKA
TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI
TOPLOTNE ČRPALKE COOLWEX
CENIK ZA TČ

toplotna

 

crpalka


toplotna crpalka

 PREDNOSTI TOPLOTNIH ČRPALK


Prednosti toplotnih črpalk pred ostalimi viri ogrevanja so nižji stroški, ki jih imamo z ogrevanjem posledično pa tudi zmanjšanje onesnaževanja okolja, zaradi manjše porabe energije in s tem izpustov škodljivih snovi.

Toplotne črpalke, katerih učinkovitost merimo z energetskim številom COP, ki nam kaže izkoristek toplotne črpalke glede na vloženo energijo in se giblje nekje od 3,00 do 5,00. Torej: za 1 kW vložene energije dobimo 3 kW do 5kW končne izhodne toplotne energije.

Najvišji COP imajo toplotne črpalke voda-voda (kjer je zagotovljena zadostna količina vode), za njimi so zemlja-voda in najnižji COP - izkoristek imajo toplotne črpalke zrak-voda. Govorimo o povprečnem letnem izkoristku. Namreč pri temperaturi npr. 7 stopinj Celzija imajo toplotne črpalke zrak-voda ravno tako izkoristek - COP nad 4.

Prednost dražjih toplotnih črpalk voda-voda in zemlja-voda je tudi možnost pridobitve nepovratne subvencije s strani EKO sklada - tukaj - toplotne črpalke. V zadnjem letu tudi vse več toplotnih črpalk zrak-voda dosega razpisane zahteve (COP) - kriterije Eko sklada za pridobitev nepovratne subvencije.

Pri večjih površinah ogrevanja ob standardni izolaciji objekta so potrebne toplotne črpalke večje moči, ki so seveda dražje. V tem primeru je dolgoročno rentabilna investicija oz. vgradnja toplotne črpalke voda-voda ali zemlja-voda, saj se razlika v ceni glede na toplotne črpalke zrak-voda povrne v sprejemljivem obdobju. Pri stanovanjskih objektih pod 200 m2 ob običajni izolaciji ali celo pri večjih objektih, ki imajo minimalne toplotne izgube, pa je bolj racionalno vgraditi toplotno črpalko zrak-voda, saj se nam drugače razlika v ceni (med investicijo v toplotne črpalke voda-voda, zemlja-voda glede na toplotne črpalke zrak-voda) nikoli ne povrne.

V primeru, da izberete ustrezno toplotno črpalko in se odločite za ugodne ponudnike, se vam lahko investicija v toplotno črpalko povrne že v 6 letih.

Investicija se nam povrne v krajšem času od drugih - alternativnih obnovljivih virov ogrevanja (solarno ogrevanje, peleti, fotovoltaika... )

Razliko npr. 12.000 EUR, ki smo jih tako privarčevali, pa lahko investiramo v solarno elektrarno in proizvedemo več energije kot je porabimo - PRIMER - do energetske plus hiše s 16.000 euri .

Toplotne črpalke ne potrebujejo skoraj nobenega vzdrževanja in življenjska doba je tudi do 25 let.

Toplotne črpalke nam lahko v poletnem času tudi hladijo prostore in ni potrebna investicija v posebno klimatsko napravo.

Ne potrebujemo kurilnice, saj je notranja enota majhna, tiha in primerna za vgradnjo v stanovanjski ali kletni prostor.

Če potrebujemo hlajenje kletnih prostorov ali shramb za ozimnico, lahko vgradimo cenovno zelo ugodno toplotno črpalko - npr. tukaj - za ogrevanje izključno sanitarne vode, ki istočasno hladi prostor v katerem je postavljena ali sosednji prostor - cena z montažo je lahko tudi samo 1000 EUR, to pa je približno toliko kot bi nas stal le zalogovnik z montažo. Za ogrevanje stanovanjski prostorov pa vgradimo invertersko toplotno črpalko, ki ne potrebuje zalogovnika, saj jakost delovanja prilagaja porabi.

Toplotne črpalke so zelo razširjene in preizkušene že več desetletij. Na razpolago imamo veliko število ponudnikov kot tudi serviserjev. Na izbiro je široka paleta modelov toplotnih črpalk iz katere lahko izberemo točno takšno, ki ustreza našim željam in potrebam.


Toplotne črpalke prednosti:

Priljubljenost toplotnih črpalk se je dramatično povečala v zadnjih letih. To ni bilo zgolj zaradi njihove visoke ocene energetske učinkovitosti, ampak tudi zaradi številnih praktičnih prednosti za uporabnika in okolje, ki jih lahko lastništvo in montaža prinašajo.

Toplotne črpalke se lahko uporabljajo za ogrevanje

Najbolj očitna prednost sistema s toplotno črpalko, je njena sposobnost, da zagotovi toploto. To se lahko doseže s preprostim pritiskom na gumb: v steni ali na daljavo ali celo iz udobja fotelja. Toplotne črpalke lahko zelo hitro povišajo temperaturo v prostoru.

Toplotne črpalke se lahko uporablja za hlajenje t.i. »klime«

"Obraten cikel" v polnem imenu toplotne črpalke se nanaša na njegovo sposobnost za reverzibilno delo. Poleg pridobivanja toplotne energije od zunaj in prinašanje le te v vaš dom, ima toplotna črpalka tudi možnost za ohlajanje notranjosti vašega doma (podobno kot deluje hladilnik). Izraz "klimatizirano" je bolj pogosto v uporabi za hladilni cikel oz. funkcijo toplotne črpalke.

Toplotne črpalke nadzor klime

Vaše udobje je najpomembnejša lastnost toplotne črpalke, nad katerim imate vi popolni nadzor. Toplotna črpalka vam lahko npr. zagotovi vse leto temperaturo prostora med 20-23 stopinj Celzija s funkcijo ogrevanje ali hlajenje. Toplotna črpalka vam nudi možnost, da enostavno nadzorujete in vzdržujete klimo v vaših prostorih na želeni temperaturi.Toplotne črpalke so priročne

Toplotna črpalka vam omogoča, da se poveča ali zmanjša temperatura v prostoru oz. preklopite iz ogrevanja na hlajenje v trenutku s pritiskom na gumb. Toplotna črpalka lahko segreje ali ohladi prostor v nekaj minutah, potem ko prostor doseže želeno temperaturo, toplotna črpalka ohraniti to temperaturo tako dolgo, kot jih potrebujete. Lahko tudi zapustite dom in ne bo vas stalo celo premoženje, da si privoščite to razkošje in imate ob vrnitvi domov prijetno temperaturo. Mnogi imajo toplotne črpalke z dodatno programskimi časovnimi nastavitvami, ki vam omogočajo, da se segrejejo prostori, preden vstanejo, se ohladijo, ko smo odsotni in se ponovno segrejejo pred vrnitvijo domov z dela.

Toplotne črpalke ne ustvarjajo dima, pepela, vlage ali katerega koli drugega odpadnega materiala za vas, da bi ga morali odstranjevati. Ne zahtevajo nepotrebnega dela zunaj na mrazu in dežju za pripravo lesa ali peletov ali na bencinski črpalki, da bi napolnili svoj ​​plinski ali oljni rezervoar.

Toplotne črpalke so varne

Za razliko od ogrevanja s plinom ali lesnih gorilniki, ni prisotnih plamenov ali vročih površin, tako da se jih lahko otroci ali domače živali brez strahu dotikajo ali spijo, saj ni nevarnosti uhajanja strupenih plinov.

Toplotne črpalke ne porabljajo kisika

Plinski grelci potrebujejo kisik, pri gorenju plina, da sprosti svojo toplotno energijo. To lahko povzroči pomanjkanje kisika v sobah in kondenzacijo na oknih. Toplotne črpalke po drugi strani ne potrebujejo kisik, saj so le prenašajo toplotno energijo iz enega kraja v drugega. Toplotne črpalke vam omogočajo, da ustvarite ravno pravo bivalno okolje, prilagojeno vašim osebnim željam.

Toplotne črpalke izboljšajo kakovost zraka

Toplotne črpalke ne ustvarjajo dima ali dodajajo hlapov v zrak. So odlična izbira za ljudi, ki trpijo zaradi astme in alergij.

Toplotne črpalke dodajo vrednost objektu

Ker so toplotne črpalke postale vse bolj priljubljene, so tako dodana vrednost za vaš dom. Toplo, suho in udobno okolje, možnostjo klime bo vedno prva izbira v hiši.


Toplotne črpalke prihranite prostor

Za razliko od ognja – peči, vaša toplotna črpalka ne potrebuje osrednje točke v sobi, kjer bi oddajala toploto in bi se greli. Ni potrebe, da bi sedeli v bližini enote, da bi koristili toploto energije, ki jo oddaja.


Toplotne črpalke so zelo energetsko učinkovite

Toplotne črpalke so trenutno najbolj stroškovno učinkovita oblika ogrevanja na elektriko in saj dosegajo povprečno COP (grelno število) števila 4 ali več. To pomeni, da bi za dosego štirih kilovate toplotne ali hladilne energije, porabili v povprečju manj kot en kilovat električne energije.

Konvencionalni ogrevalni sistemi, kot so npr. električni bojler ali plinski kotel imajo COP manj kot ena. To pomeni, da porabijo več kilovatnih moči za proizvodnjo enega kilovata toplotne moči. Višji COP – dolgoročno cenejša kurilna naprava. V primerjavi z drugimi oblikami ogrevanja, ponujajo toplotne črpalke najbolj energetsko učinkovito ogrevanje s 300% do 400 % izkoristkom.

V denarju to pomeni, da je toplotna črpalka eden izmed najcenejših načinov za ogrevanje domov. Za primerjavo : za vsak 1 EUR, ki ga boste porabili boste dobili naslednje toplotne moči (prikazano v denarju):

    plin 0,82 EUR
    Električni bojler 0,98 EUR
    Toplotna črpalka  3 – 4 EUR

Toplotne črpalke so "okolju prijazne"

Proces zgorevanja lesa povzroča dim, saje in dim, ki zagotavljajo večjo obremenitev okolja v zaradi svojih emisij ogljikovega dioksida. Toplotne črpalke ne gorijo in ne potrebujejo konvencionalnega toplotnega vira energije, ni nobenih dodatnih emisij ogljikovega dioksida, razen majhne količine električne energije, potrebne za zagon kompresorja. Toplotne črpalke so okolju prijazne - večina novih toplotnih črpalk uporablja hladivo R410A, ki ne škodujejo ozonskemu plašču, če se sprosti v okolje in je tudi bolj energijsko učinkovit.

Toplotne črpalke - zmanjša kondenzacija

Poleti, ko uporabljate svoje ​​toplotne črpalke za hlajenje, se soba samodejno razvlaži, saj toplotne črpalke razvlažujejo prostor.
Pozimi toplotna črpalka preprečuje nastajanje kondenza, ki se tvori na hladnih površinah, kot so okna, saj kroži topel zrak po prostoru in deluje podobno kot sušenje vetrobranskega stekla avtomobila na hladno jutro.

 

 

 

 

 

 


 

 
Toplotne črpalke zrak/voda
Toplotna črpalka zemlja/voda - kolektorji
Toplotna črpalka zemlja/voda - geo/zemeljska sonda
Toplotne črpalke voda/voda

NAJKONKURENČNEJŠI PONUDNIKI TOPLOTNIH ČRPALK - KONTAKTNI OBRAZEC:

kontakt toplotne črpalke

NAJUGODNEJŠI PONUDNIKI - TOPLOTNE ČRPALKE

 

 

 

OKVIRJI KOREKCIJSKI OKVIRJI - NAJBOLJŠE CENE

 

KAPLJICE MMS KAPLJICE - ZA NAJHUJŠE ZDRAVSTVENE TEŽAVE