Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

 
     

 

DELOVANJE TOPLOTNE ČRPALKE 
TČ ZA SANITARNO VODO  
DAIKIN TOPLOTNA ČRPALKA
TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI
TOPLOTNE ČRPALKE COOLWEX
CENIK ZA TČ

 

Daikin

 

toplotna črpalka Daikin


toplotna črpalka

 TOPLOTNE ČRPALKE DAIKIN

Uveljavljeni japonski proizvajalec za toplotne črpalke Daikin izdeluje tudi modele visokotemperaturnih toplotnih črpalk zrak-voda Altherma HT, ki brez dodatnih grelcev segrejejo vodo do 80 stopinj Celzija. To omogočata dva zaporedno vezana inverterska kompresorja, ki učinkovito delujeta do zunanje temperature -25 stopinj Celzija. Tako so te toplotne črpalke primerne tudi v primeru obnov objektov, kjer je bilo obstoječe ogrevanje na radiatorje in le ti niso predimenzionirani. V primeru, in to je zelo pogosto,ko so radiatoriji v bivalnih prostorih predimenzionirani lahko za obnovo stanovanjskih ali poslovnih objektov uporabimo tudi nizkotemperaturne toplotne črpalke Daikin, ki segrevajo vodo do 55 stopinj Celzija, saj bo zagotovljena dovolj visoka temperatura tudi v najbolj mrzlem zimskem času. Izbiramo lahko med tremi variantami: toplotna črpalka Daikin Altherma LT z vgrajenim dodatnim grelcem, ki v najbolj mrzlem obdobju dodatno ogreva vodo, nekoliko dražjo samostojno toplotno črpalko Daikin Altherma LT brez vgrajenega grelca in kombinirani sistem Daikin Altherma, kjer sta združena dva različna toplotna vira: kotel na fosilna goriva in toplotna črpalka. Možna je zaporedna ali vzporedna vezava. Toplotna črpalka zrak voda nižje moči dosega COP celo 5,04 pri A7/W35 (temperatura zunanjega zraka +7 C, temperatura vode 35 C), vendar se pri močnejših izenači npr. s tč Mitsubishi Zubadan.

odlične količnike učinkovitosti (COP) v višini 5,04

Nizkotemperaturna tč zrak voda Daikin Altherma ima samostoječo notranjo enoto z vgrajenim 180 litrskim ali 260 litrskim rezervoarjem s 50% zmanjšano izgubo toplote. Na razpolago pa je tudi stenska notranja enota tč brez vgrajenega rezervoarja. Na voljo je tudi toplotna črpalka Daikin Altherma s sončnim kompletom, ki omogoča učinkovito segrevanje vsebine rezervoarja s sončno toploto in če je potrebno dodatno z energijo toplotne črpalke. Kot opcijo imamo na razpolago tudi Daikin Altherma konvektor, ki omogoča hitro segrevanje in hitro hlajenje ter je aktualen v kombinaciji s talnim ogrevanjem.


Občutite razliko: Daikin toplotne črpalke

Daikin je vodilno globalno podjetje, inovator in ponudnik naprednih rešitev klimatskih naprav in toplotnih črpalk za stanovanjske, poslovne in industrijske aplikacije. V zadnjih 80 letih se nenehno trudi razširiti znanje s pomočjo obsežnih raziskav in z ustvarjanjem okolju prijaznih izdelkov. Danes je Daikin revolucionarno podjetje in standard kako ljudje in podjetja razmišljajo o toplotnih črpalkah in klimatskih napravah po vsem svetu.
Daikin je izumil tehnologijo VRV, ki omogoča individualizirano nadzor udobja z znatnimi prihranki nad tipičnih "on/off " sistemi. Prebojne inovacije, kot so VRV, rekuperacija toplote, povečanje udobja in vsestranskost toplotne črpalke, ki zagotavlja hkratno ogrevanje in hlajenje, v različnih območjih iz enega sistema ter rekuperacijo toplote iz ene cone v drugo.


Daikin oblikuje najnaprednejše HVAC sisteme toplotne črpalke za stanovanjske, lahka gospodarska in velike komercialne projekte vseh vrst. Kot edino podjetje na svetu ima proizvodnjo obeh sistemov: toplotnih črpalke, klimatskih naprav in hladil. Vsak sistem Daikin - od Daikin Altherma na SkyAir in VRV - zagotavlja maksimalno učinkovitost in končno v visoki komfort.


Daikin inovacije za toplotne črpalke zagotavljajo energijsko učinkovito udobje, ki zmanjšujejo vpliv na okolje in pomagajo ohraniti vaše stroške energije nizke. Ponujajo več kot 20 sistemov, ki izpolnjujejo pogoje za razne davčne olajšave energije visoke učinkovitosti. Dejstvo je, da je Daikin Altherma eden od najbolj energetsko učinkovitih sistemov na svetu, s sposobnostjo, da združi ogrevanje, hlajenje, zagotovitev tople sanitarne vode in sončne energije v enem sistemu. Zato so sistemi Daikin priljubljeni za uporabo v čistih projektih ničelne energije po vsem svetu.
Daikin je izpopolnjeval visoko učinkovitost toplotne črpalke ter tehnologijo za ogrevanje in klimatizacijo od leta 1950.

Toplotne črpalke so bolj energetsko učinkovite od tradicionalnih rešitev, peči za ogrevanje, z dodanimi koristmi pa so izredno zanesljiva, tiha in kompaktna rešitev. Z Daikin mini - split , multi- split toplotne črpalke ali VRV sistemom, boste rešitev udobja in ogrevanje/hlajenje prostorov istočasno.
Daikin sistemi so zasnovani za več let delovne dobe, z dejansko življenjsko dobo 20 + let. Nudijo podaljšana garancija za toplotne črpalke, pogosto dlje kot kateri koli drug proizvajalec.
Daikin AC nudi za domove, podjetja in industrijo najbolj učinkovite in najvarnejši HVAC rešitve za izpolnitev vaših potreb hlajenja in ogrevanja. Zavedajo se tudi odgovornosti za varovanje okolja zato težijo k okoljske trajnosti. Vodijo poslovanje v skladu z načeli zelenega, saj je EKO ekonomično, kot tudi ekološko smiselno.

 

VISOKOTEMPERATURNE TOPLOTNE ČRPALKE DAIKIN ROTEX ZA OGREVANJE Z RADIATORJI


Daikin je prvo podjetje, ki so uvedli rešitev dveh zaporedno vezanih kompresorjev, ki lahko dvignejo temperaturo vode do 80C brez dodatnih grelcev oz. le z termodinamičnim delovanjem. Visokotemperaturne toplotne črpalke so idealne za zamenjavo tradicionalnega ogrevanja v starejših objektih z radiatorji, kjer radiatorji niso predimenzionirani. Pri ostalih starejših objektih z nekoliko predimenzioniranimi velikosti radiatorjev, je namreč lahko funkcionalna tudi toplotna črpalka, ki ogreva do 50C ali 60C. Potrebno je vedeti, da imajo starejši objekti praviloma vgrajene predimenzionirane radiatorje.
 

 

 
Toplotne črpalke zrak/voda
Toplotna črpalka zemlja/voda - kolektorji
Toplotna črpalka zemlja/voda - geo/zemeljska sonda
Toplotne črpalke voda/voda

NAJKONKURENČNEJŠI PONUDNIKI TOPLOTNIH ČRPALK - KONTAKTNI OBRAZEC:

kontakt toplotne črpalke

NAJUGODNEJŠI PONUDNIKI - TOPLOTNE ČRPALKE