Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

 
     

 

DELOVANJE TOPLOTNE ČRPALKE 
TČ ZA SANITARNO VODO  
DAIKIN TOPLOTNA ČRPALKA
TOPLOTNE ČRPALKE MITSUBISHI
TOPLOTNE ČRPALKE COOLWEX
CENIK ZA TČ

 

Coolwex

 

toplotna črpalka Coolwex


toplotne črpalke

 TOPLOTNE ČRPALKE COOLWEX

Toplotne črpalke Coolwex poleg vrhunskih zmogljivosti zagotavljajo še estetsko popolnost.

Izboljšan je izkoristek toplotne črpalke zrak voda COOLWEX EXCLUSIVE DUO, saj so povečali površino toplotnega izmenjevalca za 25%, kar znižuje stroške ogrevanja. Zmanjšali so obseg toplotne črpalke, da je enostavnejši za vgradnjo in povečali zmogljivost. Na toplotno črpalko zrak voda COOLWEX EXCLUSIVE MONO lahko sedaj priključijo kar 4 zunanje enote, kar poveča zmogljivost do 92 kW. Toplotna črpalka COOLWEX EXCLUSIVE DUO je nominirana za oblikovanje na letošnjem mednarodnem sejmu ISH v Frankfurtu. Po želji kombinirajo zunanje enote s sistemi Mitsubishi in Fujitsu. Tako dosega MITSUBISHI Power inverter z izboljšanim sistemom delovanja temperaturo izhodne vode 60C, kar je praviloma funkcionalno tudi za objekte z radiatorskim ogrevanjem. Brez dodatnih vgrajenih grelcev deluje do zunanje temperature - 25 stopinj Celzija.

Toplotna črpalka COOLWEX WAWE EXCLUSIVE za ogrevanje sanitarne vode omogoča delovanje kar do -7 stopinj Celzija temperature okolice in to brez dodatnih vgrajenih grelcev, kar je bistvena prednost pred konkurenco, ki ponujajo toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki so funkcionalne od 0 pa do 7 stopinj Celzija zunanje temperature. Dosega tudi visok COP 3,9 in po izbiri solarno regulacijo.


Vgradnja toplotne črpalke zrak/voda

S Coolwex "HPA" zrak / voda toplotnimi črpalkami je zagotovljeno najbolj preprosto in koristno ogrevanje in hlajenje stavb v novogradnjah, v prenovi obstoječih stavb, v pritličnih stanovanjih in povsod, kjer smo omejeni s prostorom. Coolwex zrak / voda toplotna črpalka predstavlja zelo racionalno in funkcionalno rešitev. Nudijo široko paleto sistemov za ogrevanje in hlajenje, skupaj s pripravo sanitarne vode.
S pomočjo ventilatorja v zunanji enoti (uparjalniku) kroži zrak preko toplotnega izmenjevalnika, pri čemer se zrak, ki ohladi in odda svojo toploto ogrevalnemu mediju.

 Uporablja kompresor in kondenzator in notranja enota pripravlja vodo s temperaturo, ki ustreza našemu ogrevalnemu sistemu. Obe enoti sta med seboj povezani s plinom in električno povezavo.
Delajo na zunanji temperaturi do - 20C. Najvišja temperatura ogrevalne vode je 55C. Omogočajo tudi ogrevanje sanitarne vode skozi celo leto.

Zemlja / voda toplotna črpalka Coolwex pridobi toplotno energijo iz zemlje, kjer se nabira energija sonca. Vsi ogrevalni sistemi zemlja / voda nudijo zelo široko področje delovanja, tako za ogrevanje in hlajenje, skupaj s pripravo sanitarne vode (hlajenje neobvezno).

Vgradnja toplotne črpalke zemlja / voda
Coolwex toplotne črpalke z zemeljskim kolektorjem uporabljajo dokaj konstantno temperaturo zemlje ne le za ogrevanje, ampak na nek način tudi za hlajenje prostorov. Zemeljski kolektorji so iz plastike ( polietilenske cevi) položene vodoravno v globini 1-1,5 m na primerni razdalji. Okvirna površina za postavitev v tla je od 1,5 - 2 kratna površina ogrevalne površine . To je odvisno tudi od kakovosti zemlje. Bolj kot so tla vlažna več energije lahko iz nje pridobimo na enaki površini.
Toplotna črpalka Coolwex s sondo v tleh deluje izredno konstantno in dosega tudi konstantno visok COP. To je idealno za ogrevanje in hlajenje v vseh primerih, kjer ni dovolj velike površine zemlje, kot tudi kjer ni dovolj podtalnice na voljo za montažo toplotne črpalke voda / voda.


Sonde se vstavijo v do 100 m globoke vrtine. Uporabljajo se cevi iz polietilena, da se zagotovi pravilna izmenjava toplote in trajnost sistema. Skupna globina vertikalne sonde je predvsem odvisna od ogrevalne moči toplotne črpalke in od sestave ali kakovosti zemeljske plasti.
Sonda je postavljena kot dvojna U-cev, kjer se hladivo pretaka skozi eno cev in vrne nazaj v toplotno črpalko segreto preko druge. Okoli 15 do 20 m globoka dvojna vertikalna zemeljska sonda je potrebna za proizvodnjo 1 kW toplotne energije, odvisno od kakovosti tal.

 

 
Toplotne črpalke zrak/voda
Toplotna črpalka zemlja/voda - kolektorji
Toplotna črpalka zemlja/voda - geo/zemeljska sonda
Toplotne črpalke voda/voda

NAJKONKURENČNEJŠI PONUDNIKI TOPLOTNIH ČRPALK - KONTAKTNI OBRAZEC:

kontakt toplotne črpalke

NAJUGODNEJŠI PONUDNIKI - TOPLOTNE ČRPALKE